HSP Coaching

High Sensitive Person wat betekent dat nou precies? En nog veel belangrijker hoe ga je er mee om?

Eerst maar eens wat betekent het? Je ervaart alles intenser dan de gemiddelde mens. Dus geluiden, ervaringen, gevoelens, emoties….alles komt veel sterker binnen. Maar dat is nog niet alles…..de trechter/ filter staat ook nog eens heel fijn afgesteld. Kortom je krijgt veel meer te verwerken en daar bovenop duurt het verwerken ook nog eens langer. En alsof dat nog niet genoeg is ,krijg je deze prikkels ook van je omgeving nog mee, dus zou je ook nog moeten filteren wat bij jou hoort en wat niet. Dit alleen lezen is al vermoeiend en zo is somsĀ  het leven van een HSPer ook.

Maar er is ook een mooie positieve kant………je kunt van hele kleine dingen intens genieten, van iets kleins heel blij worden of van een positief gebaar erg onder de indruk zijn. Dus er zijn ook hele mooie ontwikkelingen.

Om hier meer duidelijkheid in te krijgen ga ik je te helpen. Voor jezelf maar ook om bijvoorbeeld inzicht in jouw kind met hsp te krijgen. Als niet hsper is het soms best lastig om te begrijpen wat er in een hsper omgaat. Ik ga u door mijn jarenlange ervaring helpen meer duidelijkheid te krijgen en inzichten te geven om uzelf of een ander met hsp beter te begrijpen.